Післявесільна дозйомка - варто чи ні?

Бути чи не бути? Треба чи не треба? Вічні питання молодят, щодо дозйомки. Давайте спочатку, дозйомка - це окремий день, після вашого весілля, в який організовується фотосесія в весільному вбранні. Як правило її роблять за відсутності достатньої кількості кадрів з самого дня весілля. Або якщо є бажання поїхати кудись, куди очі хочуть, а час в цей важливий день, не дозволяє!

Так от - по порядку. В будь-якому випадку я встигну зробити фото для вашого альбому, якщо в нас є хоча б 30-40 хв, на прогулянку в день весілля. Для хорошого результату,  варто планувати час так, щоб на прогулянку в нас було 1-1,5 год часу, це у випадку, що на весіллі працює фотограф та відеооператор. Якщо лише фотограф то достатньо і однієї години! Не люблю довго мучити молодят і знімати їх невідомо скільки часу. Дві-три години на зйомку - це дуже БАГАТО, важко для вас і зовсім не потрібно! Плануйте одну хорошу локацію в якій можна повноцінно провести фотозйомку - бажано щоб була гарна територія озеленення і якась будівля, на фоні якої можна знімати або в середині, якщо піде дощ.

Чи 2 локації, котрі розташовані не надто далеко одна від одної, щоб комфортно і продуктивно провести фотозйомку. Більше ніж 2 локації - НЕ ПОТРБІНО! Одного разу я фотографував весілля на якому ми знімали прогулянку з відеооператором - рівно 15 хв загалом, в нас вийшло наповнити весільний альбом під зав'язку. Головне - хороше планування часу в день весілля і не витрачання його на те, що НЕ потрібне. Якщо все буде ДОБРЕ СПЛАНОВАНО - дозйомки вам НЕ треба.

Великим МІНУСОМ планування  післявесільної дозйомки є заклопотаність після весілля. Свято скінчилось, почалось ЖИТТЯ - робота, облаштування житла і усілякі різні справи. Як правило ваш вихідний день - це мій робочий, адже в суботу і неділю в мене повноцінні весілля, а дозйомки і різного роду інші фотосесії, я беру тільки в деякі будні дні. І тут починається ДОВГЕ планування, а все, що довго планується - швидко знецінюється. Тому раджу так - є можливість зробити дозйомку - РОБІТЬ, не має такої можливості - насолоджуйтесь подружнім життям, зараз сам мед, тому кайфуйте. Бо чим довше ви не робите дозйомку, тим довше ви отримуєте весільні фото! Адже я прагну зробити усі ваші фото - в одному стилі по обробці.

Ну що ж, ви вирішили, що вам недостатньо фотографій з весілля, чи у вас просто є бажання поїхати в якесь омріяне місце, до якого, в день весілля добратись, фізично часу не вистачить і у вас є вільний день, який співпадає з моїм - це вже інша розмова. Гори, річки, озера, моря, Європа і тд. - це все реально круті локації, на фоні котрих і справді, вийдуть особливі фото!

Не забувайте, що весілля - це день, який буває раз в житті і ті емоції, котрі ви отримали є неповторні. А це означає - що раз ви вирішили зробити дозйомку то не старайтесь показати на фото те, що ви показували в день весілля! Не одягайте фату, вона вам вже не потрібна - розпущене волосся, пряме чи трохи локонисте урізноманітнить ваші фото. Забудьте за кільця від вашої сукні - як правило, без них, сукня виглядає дуже легко та ніжно. Візьміть зручне взуття - адже ми поїхали на природу, комфорт в пріоритеті! Зробіть  зйомку ІНШОЮ, адже така її мета.

Подумайте про час для зйомки. В день весілля, через те, що є багато подій, ми не можемо повністю контролювати час для прогулянки. А найкращий час для неї - це вечір, коли сонце м'якше і немає жорстких тіней. Тому плануйте дозйомку так, щоб ми почали фотографуватись приблизно о 18:00 (точний час може змінюватись, в залежності від пори року, адже сонце сідає швидше або пізніше). Ну і звісно РОЗСЛАБТЕСЬ, бо вже немає про що переживати - це НЕ весілля!

В будь-якому випадку - все залежить від хорошого планування. І це стосується і самого весілля і післявесільної фотосесії. Ідеально - це зробити дозйомку на протязі тижня після вашого весілля, відстрілялись і все! Пам’ятайте - весілля буває раз у житті, зробіть його незабутнім!